Fira midsommar i Järfälla

Den 19/6 är det dags för det traditionella midsommarfirandet i Järfälla igen. Midsommar i Järfälla har du kunnat fira på flera platser i kommunen tidigare. I år kan du fira på Bruket vid Mälarens strand tillsmammans med hundratals andra Järfällabor.

MIdsommaren i Järäflla kan du som bor eller besöker kommunen fira nere vid Bruket som ligger nära Görväl i Jakobsberg/Viksjö. Antingen tar du dig dit med bil och parkerar på den stora parkeringen några hundra meter från Bruket eller så kan du ta bussen.

Firandet vid Bruket i Järfälla börjar kl 13 och slutar klockan 16. Fika kommer finnas för försäljning och dansen runt midsommarstången börjar runt klockan 1430. Att fira midsommar i Järfälla vid Bruket är gratis men det kan vara bra att ta med sig lite pengar om man vill köpa något.

Hela schemat för dagen ser ut så här:

13.00 Midsommarstången kläds
14.15 Kompisäventyr för alla barn. Var med och sjung sommarsånger vid scenen
14.30 Dans kring midsommarstången
15.30 Dansuppvisning av Kungsängens folkdanslag.
Arr: Equmenia, Jakobsbergskyrkan.

Barnen kan också fira midsommar från kl 11 till kl 16 på Skälby gård. Det är gratis för barn och kl 12 börjar man klä midsommarstågen. Midsommarfirandet vid Skälby gård är populärt och lockar precis som valborg många Järfällabor.7