EU 2020

Förkonferenserna inför Liberal Riksmötet 2011 fortsatte på lördagsförmiddagen med seminariet ”EU 2020”. Marit Paulsen, Cecilia Wikström och Olle Schmidt höll i seminariet där man diskuterade EU i framtiden. Här kommer en kort sammanfattning av vad som diskuterades under förmiddagen.
Marit Paulsen sa bland annat att EU´s bönder inte ska ha stöd, de ska ha betalt. På frågan vilka frågor Marit Paulsen vill driva inom EU svarade hon att jordbruk, landsbruk och djur är viktiga frågor för henne. Marit vill även skärpa kraven för fullt medlemskap i EU.
Cecilia Wikström svarade på samma fråga att hon vill driva frågor om värderingar och rättigheter. Man talade även om situationen i Libyen och Cecilia Wikström sa att vi inte kan stå bredvid och titta på , vi måste vara ledande i denna kris. Cecilia Wikström berättade även att arbetat för att EU ska ha en gemensam asylpolitik har påbörjats, hon manade också till att samarbeta för att behålla humaniteten i flyktingfrågan. Cecilia sa också att om inte FP vågar leda opinion om euron, vem ska då göra det?
Vi återkommer med uppdateringar hela helgen, kom ihåg att följa Fpjärfälla på Twitter, Nicki uppdaterar ständigt vad som sägs under seminarierna och talen. 
Vill ni se talen direktsänt så kan ni titta på Folkpartiets hemsida här.
Kl 13 håller Jan Björklund tal på Stora scenen där han bla talar om värnskatt och vapenexport, vi återkommer med sammanfattning

AB 

Nicki Jozsa (FP) vice Gruppledare Järfälla