Emma Feldman – moderaternas nya kommunalråd

Emma Feldman Foto: Mikael Näsberg

Den 1 september tillträdde 34-åriga Emma Feldman som Moderaterna i Järfällas nya kommunalråd och vice gruppledare. Emma har också efterträtt Cecilia Löfgreen i Utbildningsnämnden i Järfälla och kommunstyrelsens planutskott, där Feldman nu är ordförande.

Vem är då Emma Feldman?

Hon har utbildat sig till och arbetat som jurist sedan 2007. Förutom juridikstudier har Emma Feldman också studerat Mänskliga rättigheter och Demokrati vid Teologiska högskolan i Stockholm. Emma Feldman har vidare arbetat i butik, bland annat som butikschef. Ett annat yrke hon har erfarenhet av är som frukostvärdinna på Welcome Hotel i Barkarby.

Emma Feldman har haft politiska uppdrag sedan 2006.Hon har bland annat varit ledamot i Tekniska nämnden, kommunfullmäktige och kommunstyrelsen.
Järfällas nya kommunalråd engagerade sig politiskt för att hon ville vara med och påverka samhället. Hennes dåvarande sambo var, även han, politiskt engagerad och har suttit i kommunfullmäktige sedan 2006.

Så här svarar Emma själv på varför hon valde just Moderaterna som politiskt parti:
”Jag tyckte att det gamla betygssystemet med normalfördelningskurvan var orättvist. Man borde få betyg i förhållande till vad man själv kan, inte i förhållande till vad alla andra kan. Dessutom är jag uppvuxen i en småföretagarfamilj och Moderaterna har därför alltid var det självklara politiska alternativet.”

När Folkpartiet ställer frågan till Emma Feldman om vad hon har för visioner om Järfälla svarar hon:

”Jag vill att Järfälla skall vara en växande och attraktiv kommun dit människor väljer att flytta och där företag väljer att etablera sin verksamhet. Järfälla skall vara en trygg plats där vi arbetar för att bryta utanförskapet.”

För Emma Feldman finns det några hjärtefrågor och en av de viktigaste för henne är att bryta utanförskapet både lokalt i Järfälla men också på riksnivå. Hon vill att alla ska känna sig delaktiga och värdefulla i samhället.

Emmas familj består av hennes mamma, pappa, bror och pojkvän. Hon är också väldigt stolt över att nyligen blivit faster.

Vad vet vi inte om Kommunalrådet Feldman?

”Jag sjunger alltid i bilen med stereon på högsta volym, har ett fotografiskt minne och lär mig sångtexter väldigt fort. Gillar utmaningar; har glaciärklättrat i Chamonix, varit uppe på Mont Blanc och åkt parasailing 100 meter upp i luften trots enorm höjdrädsla och tycker om att sy lapptäcken.”

Folkpartiet i Järfälla hälsar Emma välkommen i sin nya roll i kommunen.