Det finns alltid lägen att värva nya medlemmar!

Du känner antagligen någon som brukar uttala sig positivt om Folkpartiet. Eller som har liberala värderingar. Det kan vara någon i din bekantskapskrets. Eller kanske till och med en familjemedlem.

Har du frågat den personen om den vill bli medlem?

Frågar du inte är svaret alltid nej. Eller som en ishockeylegendaren Wayne Gretzky en gång sa: Jag missade 100% av skotten som jag aldrig sköt.

Folkpartiet behöver fler medlemmar. Men varför ska då någon bli medlem i just Folkpartiet? Idag finns ju så många olika fritidsaktiviteter och

Daniel Carpsjö (FP), kampanjansvarig för Folkpartiet, Stockholms län

intressen att välja mellan. Särskilt för yngre människor. Ett svar är att det är väldigt givande att få vara med och arbeta fram lösningar på de utmaningar vi står inför idag: allt från bostadsbristen i Stockholm till miljö- och klimatfrågorna. Ett annat svar är att det är roligt. Att arbeta politiskt innebär hårt arbete. Men det ger också möjlighet att lära känna många engagerade och intressanta människor.

För dig som värvar är det viktigt att hitta ett eget svar på den frågan. Om inte du kan sätta ord på varför du tycker att man bör gå med i Folkpartiet är det svårt att övertyga någon annan om det.

Vi måste lära av varandra

Täby. Östermalm. Det är två områden där folkpartisterna varit särskilt framgångsrika i sin medlemsvärvning de senaste åren. Vad finns det att lära därifrån? En hel del. Tydligt är att medlemsvärvarna i dessa föreningar har mycket gemensamt. De har ett långsiktigt, strategiskt och högst målmedvetet tillvägagångssätt. Och är påtagligt närvarande i lokala frågor och aktiviteter. Representanter för FP Östermalm har t.ex. under lång tid varje vecka varit synliga ute på stan på helgnätterna.

För att läsa mer om dessa föreningars arbete och även få konkreta tips på aktiviteter och strategier kan jag rekommendera rapporten: ”Så värvar vi fler medlemmar”, som en arbetsgrupp under Folkpartiet i Stockholms läns förbundsstyrelse presenterade innan jul. Den finns t.ex. att hämta ned från www.folkpartibloggen.wordpress.com.
För att återgå till det som det här inlägget började med: det finns alltid lägen att värva nya medlemmar. Hon som ställer nyfikna frågor vid flygbladsutdelningen i radhusområdet, han som hör av sig på webben och vill diskutera Folkpartiets senaste förslag på skolområdet, hon som vill diskutera eurons vara eller icke vara med dig på en middag. Alla är de potentiella medlemmar. Frågar du kommer svaret självklart ibland att bli ett nej. Men du kommer också märka att det många gånger blir ett ja.

Daniel Carpsjö

Kampanjansvarig,  Folkpartiet i Stockholms län.

www.folkpartibloggen.wordpress.com.