"Dammsug Sverige" – en insamling av 50 öringar som går till utsatta och övergivna barn

Det finns fortfarande 168 miljoner kronor kvar i femtioöringar! Samla in dem! Kampanjen “Dammsug Sverige” samlar in 50-öringar till förmån för utsatta och övergivna barn. Bakom insamlingen står BRIS, Childhood och SOS Barnbyar.


Det finns en stor förmögenhet i form av 50-öringar kvar runt om i svenska hem – hela 336 miljoner stycken dvs 168 milj kronor!!


50-öringen går inte att handla för, men går att växla in i bank fram till den 31/3. Därefter är den stendöd.


Nu gäller det att undvika en massdöd. Hjälp till att samla in de mynt som ligger glömda och gömda runt om i svenska hem.


I en tävling kommunerna emellan vem som samlar in mest 50-öringar leder Söderköping. Framgången beror på att en eldsjäl har förmått att engagera föreningsliv, medier och politiker att aktivt delta i kampen.


Insamlingsorganisationerna har instiftat ”50-öringens dag – den garanterat första och sista i Sveriges historia”. Den infaller lördagen den 19 mars. Det finns gott om plats för spännande idéer som kan bidra till att dagen blir en succé.


Och inte minst. Hjälp till att föra den här informationen vidare. Människor behöver en liten knuff för att börja leta bland burkar och lådor därhemma.


PS Insamlingsbössor finns på alla Swedbank/Sparbankskontor och Direktens, KappAhls och Systembolagets butiker. DS

Lars Bergstig (FP)
Gruppledare