Cats, nu på Mälargymnasiet

Årets elever på Mälargymnasiet i Järfälla kommun sätter upp musikalen Cats som nu visas på skolan. Det är 20-års jubileum för musikaler på Järfälla kommuns gymnasieskolor.

Själva musikalen sätts upp av esteteleverna på Mälargymnasiet men har engagerat många fler då till exempel stylingen sköts av frisörelever och rekvisita har byggelever från YTC bidragit med. Som om detta inte vore nog har våra skickliga kockelever tagit fram en trerätters middag inom ramen för ett så kallat guldpaket där man först äter i skolans egen restaurang och sedan går över till Mälargymnasiets aula för att se föreställningen.

Musikalen Cats är komponerad av Lord Andrew Loyd Webber och sattes upp första gången i West End, London 1981 men bygger ursprungligen på en samling dikter kallad De knepiga katternas bok skriven av T.S. Elliot och utgiven 1939. Dock så har man på Mälargymnasiet valt att uppdatera och aktualisera den så även om man sett Cats tidigare lär man bli överraskad.20140204_Catsaffischoriginal_Mälargymnasiet

Föreställningarna går klockan 19:00 varje dag den här veckan på Järfälla Kulturscen, Mälargymnasiets Aula.

Biljetterna kostar 120:- för barn och ungdomar upp till 20 år och 180:- för vuxna. Biljetterna köps enklast hos Tickster.com men kan även köpas på plats en timme innan föreställningen börjar.

En av de första som såg föreställningen var Folkpartiet Liberalerna Järfällas gruppledare Lars Bergstig:

Jag blev glatt överraskad av den uppdaterade storyn och imponerad av den stora ensemblen med många fina sånginsatser. Väldigt roligt att så många elever vill satsa så mycket av sin tid och sitt engagemang för att hålla den fina musikaltraditionen vid liv.