Brukets skidbacke i Järfälla

Brukets skidbacke i Järfälla ligger utanför Jakobsberg. Skidbacken är välbesökt under de månader som det finns snö i området eller att vädret tillåter snökanonerna att arbeta.

Öppettider:

Mån-Tors 9-15 och 18-21

Fredag: 18-21

Lör-sön: 09-16

Som ni ser så finns det kvällsåkning alla vardagar i Brukets backe Jakobsberg. Det kostar 100-140 kronor för ett dagskort lite beroende på ålder. Är man elev i en skola i Järfälla kommun så är det billigare. För barn upp till 7 år är det gratis att åka i Brukets sidbacke under förutsättning att de har hjälm på sig.

Brukets skidbacke:

Skidbackarna är ca 300 meter långa och löper på ena sidan av berget. Det finns två nedfarter att välja på med lite olika svårighetsgrad.  Det finns också ett område för freeride med rails mm. Du kan åka slalom och snowboard på Bruketbacken.

Järfälla Alpina klubb:

Det är JAK eller Järfälla Alpina Klubb som ser efter skötseln av skidbacken i Järfälla tillsammans med Järfälla kommun. Detta inkluderar att se efter backen, ta hand om liften, försäljning av liftkort och snökanonerna.

För dig som vill medlem i Järfälla Alpina Klubb så ska du besöka deras sida för medlemsansökningar. Just nu har JAK träningar för alla som är födda före 2006. De barn som tränar ska gärna klara av att ta sig ner i en grön backe. Ett medlemskap i Järfälla alpina klubb kostar 400 kr för en person, en hel familj kan bli medlemmar för 750 kr så det är förmånligt att fler a i familjen blir medlemmar.