Bilder från Barkarbystaden

I en serie foton från olika platser i Järfälla skall vi på vår blogg berätta om vad som händer runtom i vår kommun. I dag börjar vi med tre foton från Barkarbyfältet. Läs och se fler bilder under fliken ”Aktuellt i Järfälla” eller på etiketten ”Bilder” här till vänster.
Flottiljen
 
Här skall i höst ett äldreboendet Flottiljen eller Blomsterängen som den också kallas med plats för 50 boenden stå klart. Närmsta granne är Plantagenbutiken. Grundläggningen och källarvåningen är just klara. Kommunen är byggherre. Byggnaden skall också innehålla restaurang och Träffpunkt Flottiljen med samlingslokaler.
Flottiljen

Barkarby Hage

Sundvalls byggnads AB uppför nu 54 lägenheter på Barkarbyfältet. Byggnaden levereras i moduler varför huset växer i snabb takt. Det blir bostadsrätter som har varit ute till försäljning under ganska lång tid. Det finns fortfarande ett par lägenheter kvar. Inflyttning i sommar.
Barkarby Hage

  ICA

Här på fältet, mitt emot Plantagenbutiken, har ICA tecknat avtal om ett markköp för 55 miljoner kr för att i första hand uppföra en stor livsmedelshall. Enligt planerna skall den stå klar under 2014.
Ica Barkarby