Barkarby Gate sålt under sommaren

Barkarby Gate

Nu är det klart att det blir Wäst-bygg som kommer bygga Barkarby Gate till ett ordervärde på ca 300 miljoner kronor. Ett flertal stora och mindre butiker kommer rymmas i det 20.000 kvm stora handelsområdet i Barkarby. Under sommaren sålde TK Development projektet till en internationell fond.

Under sommaren blev det klart att Wäst-bygg kommer bygga det sk Barkarby Gate vid Barkarby handelsplats utanför Stockholm. Nya hyresgäster i Barkarby Gate kommer bli bl.a. Clas Ohlson, XXL, Burger King och Kjell & CO, Grizzly, Lager 157 och Nordic Wellness. Barkarby Gate kommer bestå av 12-14 butikslokaler och i somras hade man tecknat hyresavtal för ca 70 % av byggnaden. Om ca ett år, dvs. hösten 2014, räknar man med att bli klar med Barkarby Gate.

Det danska företaget TK Development som tidigare byggt stora butiker i Barkarby skrev avtal med Järfälla kommun 2011 för att utveckla det som idag kallas för Barkarby Gate. Under början av sommaren sålde dock TK Development projektet till internationell fond som sköts av det internationella företaget Cordea Savills med kontor i Europa och Asien. Cordea Savills har hand om fastigheter, försäkringsbolag och andra investeringar till ett värde av ca 44 miljarder kronor. Advokatbyrån Grönberg biträde TK Development i avyttringen av projektet.

Barkarby Gate bli ett nytt handelsområde och som kommer bli en av de första byggnaderna du möts av om man kommer med bil till handelsplatsen.  http://www.byggvarlden.se/nyheter/de-far-bygga-barkarby-gate