Anhöriga Mot Droger i Järfälla har bytt lokaler

Föreningen AMD (Anhöriga Mot Droger) i Järfälla har länge kunnat hittas på Månadsvägen i Järfälla, men under sommaren har de bytt sina lokaler och flyttat närmare Jakobsbergs centrum. Igår var det dags för öppet hus i deras nya lokaler, Kvarnvägen 3. Självklart var Folkpartiet på plats och så här beskriver Nikoletta Jozsa sitt besök hos AMD:

 Ett välkomnande, mysigt ljus välkomnade besökaren under kvällen den 8 november. När jag klev in genom dörren slogs jag av den genuina glädjen över mitt besök. Flera engagerade personer som kom mig till mötes och jag drogs med till ett bord som var uppdukat med tända ljus, smörgåsar, ost och fika. Det visade sig ganska fort att flera av de närvarande var medlemmar i AMD och hade egna erfarenheter av anhöriga som haft missbruksproblem.

 De ideellt arbetande medlemmarna berättade att de är oerhört glada över de nya lokalerna, dels på grund av närheten till centrum, dels på grund av storleken som gör att man kan föra samtal med flera besökare samtidigt. Den varma gemenskapskänslan under mitt besök präglades av många skratt men också allvar. Jag fick ta del av hjälplösheten en förälder känner när barnet glider in på fel väg, men också av styrkan i att få tala om detta med någon. Kvällens diskussioner berörde allt mellan LUF:s liberala inställning till Cannabis till hur farligt medberoende är.

När jag lämnade detta möte var jag uppfylld av känslan att dessa människor verkligen brinner för sin sak, de vill verkligen hjälpa och förändra och att verksamheten präglas av en varm gemenskap. Jag hoppas verkligen denna viktiga förening kan fortsätta sitt viktiga arbete och att många anhöriga finner vägen till dem.

Nikoletta Jozsa (FP)

Ledamot i Socialnämnden

 Lena Larsson från AMD har tidigare skrivit ett gästblogginlägg som du kan läsa här

FAKTARUTA

Anhöriga Mot Droger beskriver själva sin verksamhet som följer:

 AMD Anhöriga Mot Droger Järfälla är en ideell förening som arbetar med stöd och vägledning till anhöriga till missbrukare. Oftast behöver man som anhörig någon att prata med och bolla problemen med och då kanske det känns skönt att få sitta ner i lugn och ro och möta en anhörig som själv varit i samma eller liknande situation som en själv. Vi för inga journaler och inga anteckningar och vi har tystnadslöfte d v s det som sägs inom våra fyra väggar stannar där.

 Känner Du en oro över att Ditt barn eller någon annan närstående kanske experimenterar med droger av något slag, alkohol och/eller narkotika, slå en signal till AMD Anhöriga Mot Droger Järfälla så kan vi prata om saken. Eller boka en tid för ett rådgivningssamtal på telefon 0738-329287.”

 Urklipp från AMD:s hemsida