3,6 miljarder mindre i skatt under 2012

Majoriteten i riksdagen sa ja till regeringens budgetproposition. I denna återfinns riktlinjerna för den ekonomiska politiken, utgiftsramarna och beräkningen av inkomsterna för 2012.

Regeringens förslag innehåll många förslag som innebär skatteändringar under 2012. Några av de förslag som regeringen lagt är minskad restaurangmoms, gåvor till ideella verksamheter ger skatterabatt, pengar ska satsas på järnvägar och vägar, sänkning av företagens kostnader för att anställa personal m.m.

Allt som allt innebär regeringens förslag 3,6 miljarder mindre i skatt under 2012.

Källa: Riksdag & Departement nr:35, riksdagens hemsida

4 Comments on "3,6 miljarder mindre i skatt under 2012"

  1. Meh, det verkar ytterst otroligt att en majoritet skulle sagt ja till alliansens budgetförslag med tanke på att ni sitter i minoritet..

  2. Eftersom Riksdagen har sagt ja till budgetpropositionen så måste det ju ha funnits en majoritet för beslutet.

  3. Nej, du vet det där finanspolitiska ramverket som eran store ledare (han flintissen med hundögon) brukar tala så varmt om gör att det inte behövs.

    Sålänge inte en majoritet kan enas om ett alternativ till propositionen kommer propositionen gå igenom, det var till exempel det som hindrade det femte jobbskatteavdraget när samtliga fyra sa nej och hotade med ett utskottsinitiativ för att stoppa det (sen var ju förstås argumentationslinjen från regeringen att det inte finns budgetutrymme, men det tror vi ju så mycket vi vill på).

  4. Gåvor till ideella föreningar ger skatterabbat?
    Det kommer ju gå till så att t.ex. AIK Fotboll AB slutar ge del av vinsten till moderklubben (som ju är en ideell förening) utan de ger gåvor istället. Upplagt för straffspark i skatteplanerings SM.

Leave a comment

Your email address will not be published.


*